Vrijwilliger worden

Voedselbank Amsterdam wordt helemaal door vrijwilligers gerund. Het bestuur, het management team, de chauffeurs, de uitgifte coördinatoren, de inpakkers; iedereen werkt vrijwillig, zonder daarvoor een vergoeding te ontvangen.

Voor alle afdelingen zijn wij continu op zoek naar collegae. Van logistiek planners tot (vrachtwagen) chauffeurs en van telefonisten tot mensen op de uitgiftepunten. Wat ons bindt ? We weten allemaal ‘van aanpakken’ en we zetten ons allemaal belangeloos in om onze klanten wekelijks een voedselpakket te kunnen geven. Wij moedigen seniore(n) vrijwilligers aan hun kennis en ervaring met ons te delen!

Wil je ons wekelijks helpen ? Kijk hier: vacatureoverzicht

Wil je ons af en toe helpen ? Volg deze link: activiteitenkalender

Als vrijwilliger bij de Voedselbank Amsterdam geef je energie, maar je krijgt er ook energie voor terug!

In totaal werken er zo’n 450 vrijwilligers bij de Voedselbank Amsterdam! Sommige vrijwilligers werken een halve dag per week, andere een aantal dagdelen en weer anderen helpen ons gewoon af en toe. Gezamenlijk steken we de handen uit de mouwen en maken we het mogelijk dat vele Amsterdammers, waaronder veel kinderen, gezond kunnen eten met voedsel dat anders wordt verspild.

Ik vind het lastig om te zien dat in Nederland veel goed voedsel in de kliko verdwijnt terwijl anderen te weinig geld hebben om gezond en gevarieerd voedsel te kopen. Het is belangrijk dat er minder wordt verspild en dat verspilling die dreigt terecht komt bij mensen die het nodig hebben.