Vrijwilliger worden

De Voedselbank Amsterdam wordt helemaal door vrijwilligers gerund. Het bestuur, het managementteam, de chauffeurs, de uitgifte coördinatoren, de inpakkers; iedereen werkt vrijwillig, zonder daarvoor een vergoeding te ontvangen.

Voor alle afdelingen zijn wij naar vrijwilligers op zoek.

Wij zoeken chauffeurs, telefonisten en vrijwilligers die in de koeling willen werken. Er is behoefte aan logistieke kennis en ervaring voor het inplannen van het vervoer en het verdelen van het eten over de uitgiftepunten. Kortom, mensen die goed zijn in plannen en organiseren. Ook Senior-vrijwilligers die met hun kennis en ervaring ons team willen komen versterken zijn zeer welkom.

Wil je ons helpen door met je talenten aan de slag te gaan, of zoek je een plek om (opnieuw) werkervaring op te doen? Volg deze link: Vacatureoverzicht

Wil je ons af en toe helpen met het vullen van voedselkratten, het verdelen op onze uitgiftepunten, of met supermarktacties? Volg deze link: Activiteitenkalender

Als vrijwilliger bij de Voedselbank Amsterdam geef je energie, maar je krijgt er ook veel energie voor terug.

In totaal werken er zo’n 400 vrijwilligers bij de Voedselbank Amsterdam!
Sommige vrijwilligers werken een halve dag per week, andere een aantal dagdelen en weer anderen helpen ons gewoon af en toe.

De sfeer is erg plezierig. Want gezamenlijk steken we de handen uit de mouwen en maken we het mogelijk dat vele Amsterdammers, waaronder heel veel kinderen, gezond kunnen eten met voedsel dat anders verspild wordt.