Vrijwilliger worden

Voedselbank Amsterdam wordt helemaal door vrijwilligers gerund. Het bestuur, het management team, de chauffeurs, de uitgifte coördinatoren, de inpakkers; iedereen werkt vrijwillig, zonder daarvoor een vergoeding te ontvangen.

Voor alle afdelingen zijn wij continu naar vrijwilligers op zoek. Wij zoeken (vrachtwagen) chauffeurs, telefonisten en vrijwilligers, die in de koeling willen werken. Er is behoefte aan logistieke kennis en ervaring voor het inplannen van het vervoer en het verdelen van het eten over de uitgiftepunten. Kortom, mensen die goed zijn in plannen en organiseren.

Ook senioren vrijwilligers met veel kennis en ervaring zijn zeer welkom.

Wil je ons wekelijks helpen door met je talenten aan de slag te gaan? Of zoek je een plek om (opnieuw) werkervaring op te doen? Volg deze link: vacatureoverzicht

Wil je ons af en toe helpen met het vullen van voedselkratten, het verdelen op onze uitgiftepunten of met supermarktacties? Volg deze link: activiteitenkalender

Als vrijwilliger bij de Voedselbank Amsterdam geef je energie, maar je krijgt er ook energie voor terug!

In totaal werken er zo’n 450 vrijwilligers bij de Voedselbank Amsterdam! Sommige vrijwilligers werken een halve dag per week, andere een aantal dagdelen en weer anderen helpen ons gewoon af en toe. Gezamenlijk steken we de handen uit de mouwen en maken we het mogelijk dat vele Amsterdammers, waaronder veel kinderen, gezond kunnen eten met voedsel dat anders wordt verspild.

Ik vind het lastig om te zien dat in Nederland veel goed voedsel in de kliko verdwijnt terwijl anderen te weinig geld hebben om gezond en gevarieerd voedsel te kopen. Het is belangrijk dat er minder wordt verspild en dat verspilling die dreigt terecht komt bij mensen die het nodig hebben.