Voedselbank Cultuur

Gratis naar het theater, de bioscoop of het museum?
Dat kan met Voedselbank Cultuur!

Uitgaan is duur, maar niet met Voedselbank Cultuur. Theaters in het hele land stellen onverkochte plaatsen gratis ter beschikking. Kaartjes zijn verkrijgbaar op de dag van de voorstelling. Er zijn ook musea en bioscopen die gratis kaartjes aanbieden. Ga er eens gezellig op uit, en geniet van kunst en cultuur!

Meer weten?
Ga naar de website:

www.voedselbankcultuur.nl

of wil je weten wat het aanbod deze maand is:

Nieuwsbrief APRIL

 

© Stadsschouwburg Amsterdam

HOE WERKT HET?

Het uitgangspunt van Voedselbank Cultuur is hetzelfde als dat van de Voedselbank; wat over is, wordt gratis ter beschikking gesteld. Een groot aantal theaters en een paar bioscopen en muziekinstellingen in het hele land verwelkomen met plezier klanten van de Voedselbank. Als er op de dag van de voorstelling nog stoelen onbezet zijn, kunnen klanten van de Voedselbank daar gratis gebruik van maken. Ook verschillende Amsterdamse musea kunnen gratis worden bezocht.

Let op: De praktische regeling per instelling kan verschillen!

Het aanbod

Op de website van Voedselbank Cultuur staat een overzicht van alle deelnemende theaters, musea, bioscopen en muziekinstellingen. Regelmatig verschijnt er op deze website een nieuwsbrief met actueel aanbod. Ook worden elke maand posters met cultuurtips verspreid onder de uitgiftepunten in Amsterdam. Op de websites van de deelnemende instellingen staat het actuele culturele programma.

Voedselbankpas voor uitjes (Amsterdam)

Klanten van de Voedselbank kunnen zich met hun Voedselbankpas bij de deelnemende instellingen identificeren. Voor Amsterdammers geldt dat aan de kleur van de pas duidelijk te zien hoe groot het huishouden is (rood max. 2 personen; groen 3-5 personen; geel +6 personen). Zo is het voor de kassamedewerkers van de theaters en musea duidelijk hoeveel gratis kaartjes er met één pas kunnen worden afgenomen.

 

Naar een voorstelling

Bij alle deelnemende theaters, muziekinstellingen en bioscopen kunnen klanten van de Voedselbank op vertoon van hun Voedselbankpas vrijkaarten voor niet-uitverkochte voorstellingen krijgen. Amsterdammers krijgen hiervoor een speciale Cultuurpas. Kaarten zijn alleen op de dag zelf en aan de kassa te krijgen. Online bestellen of reserveren is dus niet mogelijk. Hoeveel kaarten er gratis worden verstrekt, hangt af van de grootte van het huishouden.

Tip: Bel op de dag van de voorstelling alvast even naar de kassa of de voorstelling nog niet is uitverkocht.

Naar het museum

Klanten van de Voedselbank Amsterdam kunnen gratis naar een aantal musea in Amsterdam. Bij het Amsterdam Museum, Bijbels Museum, Museum Willet-Holthuysen en Ons Lieve Heer op Solder krijgen klanten van de Voedselbank op vertoon van de Cultuurpas gratis toegang.

Wie graag naar het Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, Rijks Museum, EYE Film Museum, of Verzetsmuseum wil, kan een gratis toegangskaartje aanvragen door een mailtje te sturen naar vbcultuur@outlook.com. Dit zijn standaard kaarten, waarmee mensen op een voor hun geschikt moment het museum in kunnen.